Human Rights Day

 

 

 

 

Op deze internationale dag van de mensenrechten wilde ik door middel van gezond eten hier de aandacht op vestigen. 

Op 10 december 1948 werd de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen door de Verenigde Naties. De verklaring is de internationale bevestiging van universaliteit van de mensenrechten.

Dit betekent dat ieder individu gelijke rechten heeft zonder enig onderscheid van welke aard ook, zoals ras, kleur, geslacht, taal, godsdienst, geaardheid, politieke overtuiging, eigendom, geboorte of andere status.

 

Ik vind het belangrijk om hierbij stil te staan, omdat dit nog lang niet in de hele wereld is geaccepteerd. Je hoeft maar om je heen te kijken en het is duidelijk dat nog steeds niet iedereen gelijke rechten heeft. Uiteindelijk hebben we allemaal een ziel en zijn we dagelijks met elkaar verbonden. Het zou mooi zijn als iedereen begint door de mensen om zich heen met respect en liefde te benaderen. Je hoeft het niet eens te zijn met iemand om de schoonheid van een individu te kunnen ervaren. Sta open voor elkaar, zodat er mooie dingen kunnen ontstaan. 

 

In honour of human rights day, deze heerlijke regenboogsalade!


Klik op: meer lezen voor het heerlijke recept.

 

 

 


Ingrediënten (voor 1 persoon):

50 gram linzen

- 1 grote wortel

- 1 avocado

- 8 cherry tomaatjes

- 1/2 courgette

- zeezout

- 2 grote el hummus

Ingrediënten voor de dressing:

- 1 el citroensap

- 1 el tahin

- 1 tl appelazijn

- 3 el kokosolie

- 1 tl agave siroop

- zout en zwarte peper


Bereiding:

Breng de linzen aan de kook in een halve liter water. Kook ze in 30 tot 35 minuten gaatr. Giet daarna de linzen af en voeg een snufje zeezout toe. Rasp de wortel, snijd de avocado en de tomaatjes in stukjes en snijd de courgette in slierten. Pak een groot bord of schaal en leg de groenten zo neer zoals je op de foto ziet. Maak vervolgens de dressing door de ingrediënten in een schaaltje te doen en goed te roeren. Schenk vervolgens de dressing over de salade. Perfect als lunch! Eet smakelijk! 

Geïnspireerd op het recept zoals beschreven in het boek Powerfood van Rens Kroes.

Reactie schrijven

Commentaren: 0