Grieperig? Geef jezelf een boost!

 

Helaas heeft de griep ook mij te grazen genomen. 

De hoogste tijd dus om mijn lichaam een gezonde boost te geven!

 

Voor mijn sapje heb ik de volgende ingrediënten in de sapcentrifuge gegooid!

- 3 rode bieten

- 1 appel

- 1 limoen

- Gember

- 1 winterpeen


Hieronder zal ik de heilzame werking van bovenstaande groenten en fruit toelichten.

 

Bieten : deze groente bevat enorm veel gezonde mineralen, vitaminen en fytonutrienten. Deze laatste zijn stoffen die in plantaardig voedsel zitten en belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid. Fyto betekent plantaardig en nutrient betekent voedingsstof. Betalainen is een stof die onder de fytonutrienten valt en is volop aanwezig in bietjes. Deze stof ondersteunt ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam, bestrijd vrije radicalen en helpt het lichaam ontgiften. Uitstekend om het virus uit te roeien!

 

Appel: appels bevatten veel vitamine C en dragen onder andere bij aan het ontgiften van de lever. De lever is verantwoordelijk voor het afvoeren van gifstoffen. 

 

Limoen: de limoen zorgt onder andere voor stimulatie van het immuunsysteem, het remmen van ontstekingen en is een krachtige anti-oxidant. Wanneer je tijdens het ziek zijn dagelijks het sap van een limoen binnenkrijgt zal dit je sneller het ziekte proces door helpen. 

 

Gember: gember kan erg goed helpen bij de misselijkheid als je ziek bent. Daarnaast zorgt gember ervoor dat je lichaam sneller gaat zweten. Zeker wanneer je niet lekker bent is het goed om alles eruit te zweten. Daarnaast heeft gember ook een pijnstillende werking, ook bij hoofdpijn. 

 

Winterpeen: in deze groente zitten enorm veel vitaminen, waaronder vitamine A, B, C en K. 

 


Dus voel je je niet helemaal lekker? Maak dit heerlijke sapje voor jezelf en wordt snel weer beter!

 

Cheers!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0