Goede Voornemens

Allereerst wil ik jullie allemaal een heel gelukkig, liefdevol en gezond 2015 wensen!


Veel mensen zullen alweer druk bezig zijn om hun goede voornemens na te leven. Lastig, 1 januari en gelijk de knop omzetten. Maar waarom zou je op 1 dag alles veranderen in je leven? 'Gezonder' eten, (meer) sporten, niet meer snoepen en/of snacken, meer tijd aan jezelf besteden etc. Klinkt allemaal heel mooi, maar is het ook haalbaar? Begin eens met 1 goed voornemen. Wat wil je het liefst aanpakken in je leven en vooral waarom? Wees trots op jezelf als je een doel behaalt en laat je niet gek maken als je een keer zondigt of het niet in 1 keer lukt.

De tip die ik je wil meegeven is dat het belangrijk is om je levensstijll aan te passen en je hier prettig bij te voelen. Het werkt niet om bijvoorbeeld heel weinig te gaan eten om zo af te vallen. Probeer de balans te vinden tussen gezond/lekker eten en voldoende beweging. Je zult zien dat je je veel lekkerder in je vel voelt wanneer je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt en dagelijks minimaal een half uur beweegt. Ga op zoek naar nieuwe/gezonde voeding en recepten om zo je oude/ongezonde voeding te vervangen. 

 

Ik ben vandaag alvast begonnen met een van mijn goede voornemens; gevarieerder eten tijdens de lunch. Daarom heb ik deze heerlijke salade vanavond bereid, zodat ik deze morgen mee kan nemen naar werk. 

 

Ingrediënten: 

6 cherrytomaten

- Kwart komkommer 

- 1 avocado 

- Handje mango stukjes

- Handje rucola

- Gerookte kipfilet

- Citroensap

- 1 el chia zaad

- 75 gram gierst

 

Bereiding:
Snijd alle groenten en fruit in stukjes en mix door elkaar.

Kook de gierst in ongeveer 15 minuten gaar. Roer deze door de salade heen. Bestrooi de salade met het chia zaad, gerookte kipfilet en rucola.

 

Eet smakelijk!

Reactie schrijven

Commentaren: 0