Paasontbijt

Via Nicolien van Duinen, eigenaresse van Vita Cura te Sassenheim, kreeg ik heerlijke glutenvrije broodjes mee om alvast uit te proberen voor de Pasen. 

En niet zomaar glutenvrij, want deze broodjes zijn ook nog eens biologisch.

Ik hoor je denken; biologisch? Wat houdt dat precies in?

 

Waar mensen met een gluten intolerantie of allergie tegen aan lopen is het feit dat veel glutenvrije producten onnodige suikers en/of e-nummers bevatten. Hierdoor is het lastig om zowel glutenvrij als gezond te eten.

De brunchmix van Schnitzer bevat alleen maar gezonde ingrediënten om de broodjes zijn heerlijke smaak te geven.

Dit houdt in dat de broodjes: glutenvrij, tarwevrij, lactosevrij, koemelkvrij, kippeneivrij en sojavrij zijn. Daarnaast zitten er geen toegevoegde suikers of andere ingrediënten in. Het enige E-nummer dat in de broodjes zit is Xanthaangom. Dit is een kleverige vloeistof van plantaardige origine. Het is een verdikkingsmiddel die de functie van gluten in je brood voor een groot deel overneemt. De gom is in Europa en Amerika geaccepteerd als veilige voedseltoevoeging.

Zoals je kunt begrijpen was ik dan ook erg enthousiast om deze broodjes te gaan testen.

 

In het pak zitten 8 kleine broodjes, verpakt per 4. Het is lekker om de broodjes 10 minuten te verwarmen in de oven op 200 graden. Ik heb de broodjes belegd met cashewnotenpasta, wat een heerlijke combinatie bleek te zijn! De broodjes zijn erg vol en sappig van smaak. Ik ben gewend dat glutenvrij droog is, maar dat zijn deze broodjes absoluut niet. Daarnaast is het fijn dat broodjes per 4 verpakt zijn, want ze zijn ook nog eens vullend. Deze broodjes zijn ideaal voor een heerlijke zondagochtend brunch of geschikt als Paasontbijt. 


Goed nieuws, de broodjes zijn vanaf heden verkrijgbaar bij Vita Cura te Sassenheim, eet smakelijk!

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0