30 day challenges - Durf je het aan?

Jaaa het is alweer april! Dat betekent dat de zomer weer bijna in aantocht is en de bikini weer uit de kast gehaald mag worden.

Het leek me daarom een goed idee om bovenstaande challenges aan te gaan en 30 dagen zowel squat- als plankoefeningen te doen.

Als ik naar het schema van de squats kijk begint m'n lichaam al een beetje te protesteren. Of is het een gewoon een kwestie van de juiste motivatie en discipline?

Daarnaast wil ik ook minimaal 2 keer per week blijven hardlopen om ook aan mijn cardio tijd te komen. 

Na deze 30 dagen zal ik jullie uiteraard laten weten of de challenge geslaagd is en ik verschil zie!


Plank oefening:

Deze oefening pakt meerdere spiergroepen aan, waaronder je buik en rugspieren (ook wel je core genoemd). Wanneer deze spiergroepen sterk zijn verklein je de kans op blessures. Daarnaast verbruiken getrainde spieren meer energie (calorieën).


Hoe doe je het? 

Maak een plank door je ellebogen op de grond te leggen en op je tenen te gaan staan. Zorg ervoor dat je zo recht mogelijk staat en je je billen naar beneden duwt. Belangrijk is dat je je navel intrekt en je onderrug recht houdt. 


Squat oefening:
Door te squatten train je je billen, bovenbenen en hamstrings. Deze oefening is moeilijk, maar wel erg effectief. Je kunt rondere en strakkere billen krijgen van squatten. Ook kan de oefening je rug versterken. Je kunt de squat oefening met of zonder gewichten uitvoeren. Als je wilt afvallen zul je veel spieroefeningen moeten doen. Het kan dan dus handig zijn om wel gewichten te gebruiken.


Hoe doe je het? 

Zet je voeten op heupbreedte, span je buikspieren aan en zet je borst rechtop. Probeer tijdens de oefening te doen alsof je op een stoel wilt gaan zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je een rechte houding blijft houden. Het is heel belangrijk dat je tijdens het squatten niet met je knieën voorbij je tenen gaat en de hoek niet groter is dan 90 graden. Je kunt anders blessures oplopen.. Als je twijfelt of je de juiste houding hebt kun je ook aan een vriend of familielid vragen of ze naar je houding willen kijken. 


Doe je ook mee?

Het lijkt me leuk als je ook mee doet aan 1 of misschien wel allebei deze uitdagingen. 

Laat het me weten in de comments als je de uitdaging aandurft, dan kunnen we elkaar wellicht supporten tijdens deze pittige challenge!
Reactie schrijven

Commentaren: 0