Rettich - een vergeten groente!

Nog niet eerder had ik van deze groente gehoord totdat ik het van een vriendinnetje kreeg om te proberen. 

Rettich wordt ook wel de zomerrammenas genoemd en vanuit het Japans zou je het kunnen kennen als daikon. Het is een witte wortel met een pittige smaak. De smaak heeft wat weg van een radijs, alleen is dan wat minder scherp. 

En dat is geen toeval want de rettich is familie van de radijs. 


Dat is natuurlijk ontzettend leuk om iets nieuws te proberen, maar hoe ga je dit vervolgens eten?


Ik heb de rettich op verschillende manieren geprobeerd; door de salade en als snack. Rettich wordt net als de wortel en radijs voornamelijk rauw gegeten. 


Rettich als snack:

Was en schil de rettich voor gebruik.

Snij de rettich in dunne plakjes en mix vervolgens in een schaaltje wat olijfolie, citroensap en peper en zout. Je kunt de rettich hier in dippen. Ook zonder dipsaus is de rettich prima rauw te eten, ideaal als gezonde snack tussendoor dus!


Rettich in de salade:

Was en schil de rettich voor gebruik.

Snij de rettich in plakjes of kleine stukjes en mix dit door een salade. Je kunt dit eventueel combineren met stukjes radijs. Waar moet je op letten?

Let er op dat de rettich er fris, glad en glanzend uitziet. Wanneer er op de bovenkant nog blad aanwezig is, moet dit een groene, heldere kleur hebben. De rettich moet bij het kopen stevig aanvoelen en geen zachte plekken hebben. Wanneer dit wel zo is, dan is de smaak stukken minder. 

Het is ongeveer een week houdbaar in de koelkast. 


Ik ben benieuwd wat jullie van deze vergeten groente vinden! Heb je nog leuke recept ideeen met deze groente? Laat het me weten!!
Reactie schrijven

Commentaren: 0