Detox Deluxe

Aan het begin van deze week heb ik veel groente en fruit ingeslagen zodat ik lekker veel gezonde sapjes kan maken. Zo ook dit vrolijke gele sapje!

Ik had op internet een foto van een sapje gevonden waar op het flesje deze ingrediënten waren vernoemd. 

Het werd op internet een detox sapje voor gevorderden genoemd. Na het lezen van deze woorden wilde ik dit uiteraard ook uitproberen.


Ingrediënten:

Stukje gember

- 1 grapefruit

-1 citroen

- 1 sinaasappel

- halve komkommer

- snufje cayennepeper


Bereiding:
Gooi alle ingrediënten in een sapcentrifuge of slowjuicer en mixen maar!Toen ik het sapje in mijn favoriete mason jar schonk werd ik vrolijk van deze mooie gele kleur, een echt lente drankje! Bij het nemen van de eerste slok vertrok mijn gezicht lichtelijk, wat ontzettend zuur!! 

Ik ben niet echt een grapefruit liefhebber, dus ik probeerde even aan de smaak te wennen. De grapefruit is namelijk super gezond en werkt onder andere als cholesterolverlager en helpt schade aan DNA cellen te repareren. Ook helpt het goed tegen verkoudheid en astma. Cayennepeper staat erom bekend het algemene energieniveau te verhogen en heeft het een positieve werking op de bloedsuikerspiegel. Citroen heeft een antibacteriële en antivirale werking. Het zorgt er tevens voor dat gifstoffen sneller het lichaam verlaten. De komkommer werkt hydraterend en werkt in combinatie met vitamine C ontstekingsremmend. De sinaasappel bevat veel vitamine C en zorgt ervoor dat vrije radicalen worden afgevoerd uit het lichaam. Tot slot is gember goed voor de stoelgang, bevordert het de bloedcirculatie en helpt het je lichaam te ontgiften. 


Dit drankje is dus pittig om te drinken, maar bevat een hoop voordelen voor het lichaam. 

Wanneer je dit sapje ook gaat maken ben ik benieuwd naar jouw ervaringen! 


Reactie schrijven

Commentaren: 0