Wat eten we vandaag?

Af en toe vind ik het erg lastig om te bedenken wat ik vanavond weer moet gaan eten. Misschien ervaren jullie af en toe wel hetzelfde probleem, vandaar dat ik jullie wat diner informatie geef.


Ingrediënten (voor 1 persoon):

- ongeveer 200 gram kabeljauwfilet (of andere witvis)

- 40 gram gemengde noten

- 1 rijstwafel/boekweitcracker

- 1 el gedroogde peterselie

- Zout en peper 

- 1 a 2 zoete aardappels in stukjes

- Spruitjes

- Wortel in stukjes

- Kokosolie


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Maal de noten samen met de cracker/rijstwafel fijn in een keukenmachine of hakker. Meng door dit mengsel de peterselie en zout en peper.

Maak ondertussen de spruitjes schoon en rasp de wortel. Maak schoon onder de kraan en snijd in kleine stukjes. Schil de zoete aardappel en snijd ook deze in kleine stukjes (zo klein/groot als je zelf lekker vind). 

Vet een ovenschaal in met kokosolie (laat de olie eerst au bain marie smelten) en leg de vis in de schaal. Strooi hier overheen het notenmengsel. Bak de vis ongeveer 20 minuten in de oven.

Kook de wortel en spruiten samen in een pan totdat deze gaar zijn. Bak de zoete aardappel in een wokpan en gebruik slechts 1 tl kokosolie. Zo blijven de aardappels knapperig van smaak. Serveer de vis met de groenten en je hebt een heerlijke maaltijd!


Tip: ik heb er voor gekozen om geen sausjes te gebruiken, uiteraard zou je dit wel kunnen doen. Maak wel altijd je sausjes zelf en gebruik geen pakjes of zakjes!! Hier zitten veel schadelijke smaakversterkers in. 


Binnenkort post ik een blog over hoe je zelf heerlijke gezonde sausjes kunt maken!

Reactie schrijven

Commentaren: 0