'Happy Life, Happy Human Beings, Happy Oceans'

Mijn vriend kwam een tijd geleden thuis met een t-shirt van G-Star. Ik was direct enthousiast na het lezen van de tekst op het shirt en heb op internet wat research gedaan naar deze lijn: 'Raw for the oceans'

 

G-Star heeft namelijk een oceaanvriendelijke lijn op de markt gebracht. De kleding van deze lijn is namelijk gemaakt van afvalplastic dat is aangespoeld op verschillende stranden. Pharrell Williams heeft meegewerkt aan deze lijn die ook wel 'Raw for the Oceans' wordt genoemd. Jaarlijks beland er zo'n 8 miljard kilo aan plastic in onze oceanen. G-Star is van mening dat het belangrijk is om ergens te beginnen om dit probleem aan te pakken. Jaarlijks haalt G-Star ongeveer 4.000 ton aan plastic uit de oceanen om iets creatiefs van te maken. Slechts een klein percentage, maar het is in ieder geval een begin. G-Star is een van de weinige grote kleding merken die transparant is over de werkwijze, arbeidsomstandigheden en materialen die zij gebruiken. De omstandigheden rondom G-Star zijn nog niet perfect, maar het merk laat wel degelijk andere merken ver achter zich op het gebied van milieu. Zo staat het merk bijvoorbeeld in de wereld top 5 van gebruikers van gerecycled polyester en heeft het bedrijf plannen om chemische foute stoffen uit haar productie te bannen. 

 

Ik vind het een goed teken om te zien dat steeds meer mensen zich bezig houden met het welzijn van de medemens en aarde waarop wij leven. Ik merk dat veel mensen op dit soort verhalen reageren met: 'Ja, maar wat heeft het nu voor zin dat het bedrijf maar 4 ton aan plastic uit de zee haalt?' of 'Het blijft een bedrijf dat winst behalen als hoogste doel heeft'. Maar als we allemaal met zo'n negatieve blik naar de wereld blijven kijken zorgt dat juist voor passiviteit en blijven we stilstaan! We kennen allemaal de zin: 'Een beter milieu begint bij jezelf' en ik sta 100% achter deze quote. Laten we elkaar stimuleren om creatief en enthousiast te zijn, zodat mensen worden geïnspireerd tot mooie ideeën. Dan kunnen we misschien met z'n allen de wereld een klein beetje beter maken. Al is het maar een klein beetje.. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0