Hotspot: Bagels & Beans

Het is soms lastig om buiten de deur te eten als je moet opletten wat je eet. Het komt voor dat ik ergens ga eten en ik met hoofdpijn thuis zit de volgende dag. Veel restaurants zijn niet transparant en open wat betreft de ingrediënten die zij gebruiken. Het was daarom prettig om bij Bagels & Beans in Leiden te gaan lunchen, omdat er op de kaart duidelijk wordt aangegeven welke ingrediënten zij gebruiken. Nu is het concept van Bagels & Beans al veel langer bekend onder ons, maar het leek me toch eens leuk om hier wat over te schrijven! 


Ik heb gekozen voor een glutenvrije bagel met avocado en een verse wortelsap. Heerlijk om af en toe een een broodje te kunnen eten, want dat kan ik best wel eens missen! Glutenvrij brood is wat aan de droge kant qua smaak, maar doordat ze het broodje warm serveren zit er meer smaak aan. Naast avocado staan er nog veel meer gezonde en lekkere dingen op de kaart zoals; wilde zalm, hummus, kip en carpaccio. Je kunt naast bagels ook voor een salade kiezen. De keuze hieruit is wat beperkt, maar het is prettig dat de mogelijkheid er is. 

Qua fruit en groente sapjes persen ze alles zelf dus er worden geen smaakstoffen aan toegevoegd. Je kunt zelfs kiezen voor een tarwegras shotje.


Conclusie is dat het een geschikte plek is voor mensen die geen gluten, lactose en/of smaakversterkers mogen eten. Het is dus zeker een bezoekje waard wanneer je in de buurt bent!

Reactie schrijven

Commentaren: 0