Eindelijk ben ik de trotse eigenaar van een slowjuicer! Benieuwd naar de voordelen? Klik hieronder op 'meer lezen.'

Het is weer een tijd geleden dat ik een blog heb geschreven. Ik heb een hele goede reden om weer wat van me te laten horen, want ik heb een slowjuicer aangeschaft!

Het was al een hele tijd mijn wens om er een te kopen, maar ik vond het best prijzig.

Ik heb een sapcentrifuge in mijn bezit, maar ik merkte dat ik deze steeds minder vaak ging gebruiken. Het nadeel van een sapcentrifuge is namelijk dat deze het fruit en de groenten hard door het apparaat heen gooit, waardoor de helft van het sap niet wordt uitgeperst. Zo zat er vaak meer bietensap op mijn shirt dan in mijn glas.

 

Via de Tarwegraskoning zag ik de aanbieding van de JuiceMe slowjuicer voorbij komen. Ik dacht: 'Dit is mijn kans.' Snel ben ik nog even op internet gaan speuren naar de voordelen van een slowjuicer en al snel was ik om. Ik zet ze nog even op een rijtje voor jullie:

- Slowjuicer perst bij een lage snelheid (zo'n 80 toeren per minuut), hierdoor ontstaat er geen warmte, het is een vorm van koude persing. Hierdoor oxideert de sap minder snel.

- Alle voedingsstoffen blijven behouden, zoals; vitamine, enzymen, mineralen en eiwitten. Wanneer je groenten en fruit in een apparaat gooit met een hoge snelheid raken veel belangrijke voedingsstoffen verloren.

- De sapjes hebben meer smaak

- De sap kan 48 uur afgesloten in de koelkast bewaard worden zonder dat het belangrijke voedingsstoffen verliest.

- Je kunt je sapjes ook invriezen, zodat je op een later moment van kunt genieten.

- Het apparaat maakt een stuk minder lawaai dan bijvoorbeeld een sapcentrifuge.

- Er komt veel sap uit de groenten en het fruit dat je in de slowjuicer gooit. Zo heb ik bijvoorbeeld van 3kg mineola's 2.5 liter sap gemaakt!

 

En ben je al om??

 

Het is erg leuk om te experimenteren met allerlei verschillende soorten groenten en fruit. Zo ontstaan er telkens weer nieuwe lekkere combinaties.

Bijvoorbeeld:

 

Powersapje:

Rode bieten

Wortels

Appels

Citroen

Gember

 

Detoxsapje:

Bleekselderij

Komkommer

Citroen

(Gember)

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0