Green and Healthy

 

Voor dit sapje heb ik de volgende ingrediënten in een slowjuicer gedaan:

- 1 komkommer

- 3 groene appels

- munt

- stuk gember

- 1 citroen

- bleekselderij

 

Als je geen slowjuicer hebt kun je uiteraard ook een blender gebruiken.


Energy BoostIk heb de volgende ingrediënten voor mijn sapje, zoals gepresenteerd op de foto hiernaast, gebruikt:
- 6 bospenen

- 1 appel

- 1 limoen


Anti Flu Juice


Voor mijn sapje heb ik de volgende ingrediënten in de sapcentrifuge gegooid!

- 3 rode bieten

- 1 appel

- 1 limoen

- Gember

- 1 winterpeen


Hieronder zal ik de heilzame werking van bovenstaande groenten en fruit toelichten.

 

Bieten : deze groente bevat enorm veel gezonde mineralen, vitaminen en fytonutrienten. Deze laatste zijn stoffen die in plantaardig voedsel zitten en belangrijk zijn voor de menselijke gezondheid. Fyto betekent plantaardig en nutrient betekent voedingsstof. Betalainen is een stof die onder de fytonutrienten valt en is volop aanwezig in bietjes. Deze stof ondersteunt ontstekingsremmende mechanismen in het lichaam, bestrijd vrije radicalen en helpt het lichaam ontgiften. Uitstekend om het virus uit te roeien!

 

Appel: appels bevatten veel vitamine C en dragen onder andere bij aan het ontgiften van de lever. De lever is verantwoordelijk voor het afvoeren van gifstoffen. 

 

Limoen: de limoen zorgt onder andere voor stimulatie van het immuunsysteem, het remmen van ontstekingen en is een krachtige anti-oxidant. Wanneer je tijdens het ziek zijn dagelijks het sap van een limoen binnenkrijgt zal dit je sneller het ziekte proces door helpen. 

 

Gember: gember kan erg goed helpen bij de misselijkheid als je ziek bent. Daarnaast zorgt gember ervoor dat je lichaam sneller gaat zweten. Zeker wanneer je niet lekker bent is het goed om alles eruit te zweten. Daarnaast heeft gember ook een pijnstillende werking, ook bij hoofdpijn. 

 

Winterpeen: in deze groente zitten enorm veel vitaminen, waaronder vitamine A, B, C en K. 

 


Boerenkool-Banaan-Blauwe bes Smoothie


Ingrediënten (voor 1 glas):

- Grote hand verse boerenkool 

- 1 hele banaan

- 2 handjes blauwe bessen 

- 1,5 - 2 glazen water


Bereiding:

Doe alle ingrediënten in je blender of slowjuicer en zorg ervoor dat alles goed geblend is. Voeg eventueel nog een eetlepel tarwegras- of maca poeder toe en roer dit kort door. Je kunt ook nog wat chia zaad toevoegen.


Enjoy!Smoothies

 

Smoothies zijn een ontzettend goed alternatief voor tussendoortjes en een mooie aanvulling op je lunch! Groene smoothies zorgen ervoor dat je je dagelijkse portie groente en fruit binnen krijgt. 

Onthoudt dat je voor een smoothie ongeveer 60% fruit en 40% groente gebruikt. Ik voeg zelf altijd nog 1.5 glas water toe om de smoothie wat meer drinkbaar te maken. 


Wanneer je net start met het drinken van groene smoothies kan het verstandig zijn om te starten met wat minder groenten en wat meer water toe te voegen. Wanneer je gewend bent aan de smaak kun je vanzelf meer groenten toevoegen aan je smoothie. 


Let op: bewaar een smoothie niet langer dan een dag in je koelkast. Na een dag verliest de smoothie zijn smaak en voedingsstoffen.