Pompoensoep


Wist je dat er in een pompoen veel vitamine A, B & C, omega-3 vetten, eiwitten en mineralen zitten?  Een superfood van eigen bodem dus! Hier onder is te lezen hoe ik altijd pompoensoep maak: 


Ingrediënten:

- 1 hele pompoen

- 2 uien

- 1 teen knoflook

- 2 el kerrie

- 2 tl kurkuma

- 1 rode peper

- Peterselie

- Bouillon blokje (van de gezondheidswinkel)


Benodigdheden:
- Staafmixer

- Pan


Bereiding:
Schil de pompoen en snijd de pompoen in vieren. Verwijder het vruchtvlees en snijd de pompoen in kleine stukken. Fruit een ui in de pan en gooi hier een geperste teen knoflook bij zodra de uien glazig zijn. Wanneer je van pittige soep houdt kun je een rode peper toevoegen. Snijd deze in kleine stukjes en roer goed door. Voeg vervolgens de stukken pompoen toe. Bak deze ongeveer 5 minuten mee. Giet ongeveer 600-700 ml water in de pan en voeg hierbij het bouillonblokje toe. Voeg de kurkuma, peterselie en kerrie toe. Breng het geheel aan de kook en laat 20 zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pak de staafmixer. Mix de ingrediënten fijn tot een glad geheel. Het is de bedoeling dat de pompoensoep wat dikker blijft, zo is de soep voller van smaak. Eet smakelijk! 


Tip: Krijg je de schil van de pompoen er moeilijk af? Doe de pompoen ongeveer 2 minuten in de magnetron. Prik een paar gaatjes in de schil om er voor te zorgen dat de pompoen niet ontploft.